Translate

måndag 19 december 2011

Julröd tomatskörd.

Idag blev det pastasås av olika sorters tomater. De har eftermognat i köket på en bricka. En del började rynka på sig. Men mmm, så gott det blev.
Först fräser jag några sardellfiléer, vitlök och rödlök i god olivolja till dess att de blir glansiga. Vi gillar när det smakar vitlök här i familjen, så det blev många klyftor i såsen. Därefter en gnutta socker i som framhäver de andra smakerna. Tabasco eller kayennepeppar, en nypa svartpeppar. Gott med styrka på röran. Kanske mer salt, det får man prova sig fram till. Puttra ihop minst en halvtimme, sedan färsk basilika an masse och en burk vongole, små italienska snäckor utan skal. De får inte koka för då blir de som alla skaldjur, sega. Bara hettas upp. Ringla i mer god olivolja. Till det en platt spagetti, linguine, sedan är det bara att njuta. Egentligen ska det inte vara parmesan till, men den som vill kan ändå hyvla över lite för smakens skull. Även klippt slätbladig persilja är gott i såsen.
En vacker djup tallrik, ett glas rödvin, sedan är måndagskvällen den allra bästa i veckan.

1 kommentar:

  1. Matchar ju ljusstaken väldans bra... gott låter det, mat i min smak:)
    Kul att du också hade den där "julasken".
    Ser att antalet följare ökar, blir nog flera.
    Kram

    SvaraRadera