Translate

fredag 6 januari 2012

En liten vit bakkropp med små tassar och svans stack ut ur den stora grå plastråttfällan i morse utanför hönshuset. Den fälla som fick storråttan på fall i höstas, råttan som tagit 9 kycklingar under eftersommaren och hösten. Men detta. Vilken märklig råtta! Men det var ingen råtta utan en liten minivessla. Kändes sorgligt att se den ligga där alldeles stilla, precis som om den sov. Kunde inte slänga den i komposten eller i något buskage utan tog in den i hallen och la den på en bit papper. Gick dit och tittade på den då och då hela förmiddagen. Den var så söt och liten, ömklig och död. Hade en befängd önskan om att den skulle resa på sig, ruska på kroppen och kila ut genom dörrspringan, full av liv igen. Till sist bar jag ut den i kylan igen. Nu ligger den stilla i min fågelbur. Snart ska den få en liten grav på något vis.

3 kommentarer:

 1. Hej, hittade till din fina blogg idag tack vare att vi båda blivet medlemmar i svenska trädgårdsbloggar. KUL. Gillar din blandning och dina fina bilder så jag vill gärna bli en följare. Ha det gott och på återseende.
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Sorgligt. Hoppas du har en bra plats till döda djur där de får ligga i fred. Och att tjälen inte hinner gå djup innan den blir "otrevlig".

  SvaraRadera
 3. Hej! Och det var kul att du tittade in hos mig för då hittade jag hit och det var verkligen angenämt!
  Oh, den stackars lilla vesslan, dom är ju söta. Jag brukar kunna se någon då och då när jag står vid köksfönstret och tittar ut och dom är ju så vansinnigt söta när dom kikar fram under en sten el dyl.
  Hoppas din vita fina får en vacker grav....
  Agneta kram

  SvaraRadera