Translate

tisdag 3 april 2012

Lite plåster på våren, eller hur det nu var...

I mitt stora växthus planterar jag alltid ned julens hyacinter, sommaren eller hösten efter. Sedan kommer de upp varje vår, tidigt, tidigt, och sprider sin underbara doft i hela växthuset. De förökar sig och blir fler och fler för varje år. När jag öppnar skjutdörrarna in dit slår deras doft nästan knock-out på mig. En sån´ helt ljuvlig doft!

Om jag tittar efter riktigt noga, helst med lupp, kan jag se de små fikonämnena som är på gång. Plantan har övervintrat i källaren utan ljus och kom upp i växthuset för en dryg vecka sedan. Nu går det fort tills det att bladen börjar skjuta fart.


En kruka med en lavendelfärgad storblommig klematis är också uppburen från källaren. Vips, så började bladen slå ut och nu syns även de luddiga blomknopparna. Titta på den vänstra stängeln, nästan längst ned, så ser du en knopp. Härligt!


Men titta! Min önskan gick i uppfyllelse! Det blev sommar! Bara så där. Hmm, kanske drömmer jag nu...

Hej hopp för ikväll!
                                                               Törnrosa drömmer vidare.

8 kommentarer:

 1. Så smart att plantera gamla hyacinter i växthuset - snacka om aromaterapi! Wow. Även wow när jag ser ditt växthus - så stort och så vackert...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det var ett bra tips, ska jag göra efter nästa jul. Ja vad jag längtar tills det blir sådär grönt. Supersnyggt växthus. Tack för tipset om rosen!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart växthus du har!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj vilket stort växthus du har! Måste vara härigt att kunna ha ett "extrarum" till alla blommor. Fint med hyacinterna nu på våren. Roligt att de inte bara klassas som julblommma. Det är ju inte så juligt med blått. Trevligt! Kram Therese

  SvaraRadera
 5. Det är förstås där, i växthuset, vi ska ha dem! Hyacinterna. Blir de dessutom flera istället för att stryka på foten så finns det ju ingen anledning att sätta dem i planteringarna.Bra tips. Klematisknopphopp, yippee!

  SvaraRadera
 6. Åh, vilket härligt, stort växthus du har. Smart med hyacinterna! Kan precis föreställa mig, hur det doftar där inne nu. Du bor också i ett fint hus, för jag förmodar att det är det man ser i bilden. Den där typen av mangårdsbyggnader är verkligen fina!

  Klematis i knopp redan! Har du litet tillskottsvärme i växthuset, eller är det solvärmen, som drivit fram tillväxten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu har jag lite värme på, till +5 grader nattetid eftersom det är så himla kalla nätter. Vill inte att det fryser där inne. Men annars är det bara solen som värmer fram klematisknopparna.
   Jo, det är vårt hus som skymtar.
   Törnrosa

   Radera
 7. Vilket vackert växthus och gaveln till ditt hus visar också på att ert hus verkar jättefint. Är helimpad av växthuset...vill också ha! Måste nog undersöka din blogg liter mer noggrant efter bilder.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera