Translate

torsdag 26 april 2012

Röjning.

Här ska nya surjordsbäddar bli till. Flytt av staket mot hönshagen är steg ett. Sedan blir det lite röjningsarbete innan nya torvblock läggs ut. Får se hur stort det blir. Återkommer om planteringen.Här syns gamla staketdragningen med delar av befintliga surjordspartier.
Två stora granar drattade omkull i Dagmar-stormen och gapet efter dem måste absolut fyllas med något. Att då utöka mina surjordsplanteringar var en självklarhet. I alla fall för mig. O. bara suckade men tyckte också att staketet borde flyttas inåt hagen till. Blir en bättre form då.

Ännu står det granar kvar som en skyddande ridå mot hönsens och hästarnas gräsyta. Men hönsen är lika gärna här inne bland träden och sprätter. Därav staketet. Fårnät med hönsnät påhängt. Och elnät allra överst. Kanske inte så snyggt, men billigt och effektivt när det är stora områden som ska hägnas in.
Däremot vill vi behålla dragningen längs med stigen, för den är så spännande sommartid. Då ser man inte riktigt vart den leder utan kan fantisera lite.


Stigar är hemlighetsfulla.


Det räcker med endast en kort bit. Bara den inte är synlig i hela sin längd på en gång, dras blicken vidare och man blir nyfiken på vad som händer i slutet av stigen. Ibland kan det räcka med att bara antyda en gång, en stig, upptrampad, med ett fåtal plattor eller lite grus.
 


                                                          Vad finns bakom kröken?


Törnrosa

5 kommentarer:

 1. Oj oj oj vad spännande!!!

  SvaraRadera
 2. Spännande projekt och spännande stig:)

  SvaraRadera
 3. Skall bli spännande att se fortsättningen.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Läcker med en hemliga stigen :-)
  jag har oxå en sån mer säger jag inte...hemligt ;-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Spännande att få följa, ja snyggt med svängar!Härligt frodiga gröna bilder...längtar!

  Kram

  SvaraRadera