Translate

onsdag 20 juni 2012

Min limegula själ.

Min röriga trädgård måste ha en basfärg som knyter ihop allt. Det har blivit limegula växter. Den limegula färgen ger en lugn ton som grund att luta allt det virriga mot. Den lyser upp i halvskuggiga lägen, smälter fint samman med alla nyanser av rosa och lavendel. Dessutom ser limegult alltid spännande och fräscht ut mot bladverk i både gulgrönt och blågrönt.

                                              Törnrosa

8 kommentarer:

 1. Vackert, vackert, vackert!!! Jag älskar också limegrönt, och favoriten är daggkåpans blommor. Gillar verkligen det lilla mossbelupna betongfatet med klotet, så snyggt. Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja verkligen vackert! Det limegröna lyfter verkligen hela härligheten.
  Endera dagen ska jag skicka bilder till dig på mina rosor på framsidan av huset. De blommar snart :-) Jag tror att den ena är en Flammantanz och den andra tror min mamma, som är på besök, att det är en alba-ros 'minette'. Den som bara har varit en speta tidigare är mycket större i år, med en hel del knopp. Den behöver dock ett stöd för grenarna känns rätt klena.
  Idag skiner solen här på Fogdön. Hoppas på en fin dag här i Mälardalen :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. What a beautiful blog! **
  I found your blog only today and I was enchanted!
  I love too much lime green and I also have some of your plants!
  Your garden is wonderful!
  Hugs!
  Titty

  SvaraRadera
 4. Väldigt snyggt alltsammans! Jag älskar lime men har mer limefärgade kläder än växter. Nu söker jag något gulbladigt ganska lågt som går i halvskugga, har du något förslag? Du som gillar surjordsväxter skulle verkligen trivas i Skottland!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vad snyggt med limegrönt! Det borde man ha mer utav.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Lime är riktigt snyggt, mycket mer omtyckt av mig än det brokiga som jag ofta associerar till sjuka växter. Önskar dig nu en riktigt behaglig midsommar!

  SvaraRadera
 7. Tack för fina förslag! Jag kan tänka mig ännu mera gult än lime, jag har en låg hosta i rätt färg. Ska åka med Hallborosen till Söderfors snart, få se vad som finns i gult. Alunrot gillar jag, din plister är också söt.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 8. Underbart fint. Du har en limegul systersjäl här :)

  SvaraRadera