Translate

tisdag 16 oktober 2012

Usch, säger hönsen.

Inte är höns, tuppar och kycklingar särskilt intresserade av att gå ut i sin leriga innerhage, men ut måste de för att få mat. Den serveras under tak där det är hyfsat torrt. Sedan kilar de alla snabbt till buskagen utanför för att picka i sig gräs och kanske några insekter. 


Som det ser ut, nästan inget gräs alls, bara nässlor som orkar hålla ut i leran. Och alla hönsfötter får lertofflor.


Om jag går ut i hönshagen klafsar och slafsar det, och mina stövlarna får leriga platåsulor i ett nafs. Sedan är det lögn att få bort det igen. Nån som behöver lite lera? Hönsen och jag kan avvara en del.

Hej hopp!

Törnrosa

13 kommentarer:

 1. Nej tack, lera har vi så det räcker! Men några höns vill vi ha! Våra grannar har faktiskt några, och även en tupp, mitt i stan!
  Ha det bra i lerklafset!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Hihi, nej tack ingen lera för mig. Vi har tillräckligt:)). Så charmigt med höns. Förstår att de inte vill ha lertofflor:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Nej, lera har jag gott om :-) Men höns vill jag ha, ska bara övertala maken :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Ja en liten klick för skönhetens skull kanske ;-))
  Stackars hönsen inte kul att få blytunga 'fossingar' inte..
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Nej, lera har vi så det räcker och blir över:-) Va mysigt med höns! Vi brukar köpa ägg av en familj som har höns och bor bara 200 meter ifrån oss. Då kan man snacka om närproducerat och så fina ägg det är!!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Och jag som tänkt att man kanske skulle vara höna hos dig och kunna titta ut i din trädgård då och då. Men nej tack, lera har vi egen och mat vill jag äta där det är torrt och varmt :)

  SvaraRadera
 7. Usch nej ingen lera.Fast dina höns skulle vara kul att ha.MVH

  SvaraRadera
 8. Har ju samma ras som dej och jag tycker dom är mycket mer regntåliga än mina tidigare som gick in så fort det regnade men dom här är ute jämt.
  Hoppas solen tittar fram
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Men så söta höns!! Du kanske behöver nåt system för att dela av hönsgården så att geggan hinner försvinna... men nu så sent på hösten växer det ju inte upp något gräs genom leran, så det är nog ingen mening!

  SvaraRadera
 10. Så härligt att ha egna höns...och ägg.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 11. Stackars höns, förstår att de också vill ha nåt annat än lera... tycker du verkligen jag ska behålla 'Prairie Dawn', blir svårt att klämma in korstörnet utan att ta bort rosen. Har en rododendron på tillväxt i rabatten.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Nejmen jösses, vilken fin besättning. Hjälp, blir alldeles, alldeles hönssjuk.

  SvaraRadera
 13. Usch, förstår att dom inte vill ha lerbad varje dag! Ett par höns skulle jag kunna tänka mig, men maken tycker inte lika!

  Kram

  SvaraRadera