Translate

torsdag 29 november 2012

Hjälp! Bildlöst.

Jag har fått meddelande från bloggrymden: gratisutrymmet för bilder fullt. Vill jag uppgradera mina lagringsutrymmen? Japp. Trycker på 25 GB för 2.49 pund/månad. Kommer liten blå rektangel med "fortsätt till checkout". Jag trycker. Och där blir det stopp. Inget, absolut inget, händer. Kommer inte vidare, allt bara står och väntar. Eller vad det nu gör. Hur länge som helst. Jag blir...galen. Och ingenstans hittar jag vad som kan eller ska göras istället. Datorkunniga söner i Uppsala respektive Birmingham. Kommer hem först till jul. Men jag vill inte vänta så länge. Kliar i fotofingrarna.
Så nu får jag endera ta en ofrivillig bloggpaus eller bara skriva, utan bilder. Och hur kul är det?
Finns det någon som förstår sig på det här problemet vore jag enormt tacksam för hjälp.

Törnrosa utan bilder....svär och gråter.

18 kommentarer:

 1. Hej, hade samma problem förra fredagen, höll på ett hela kvällen innan jag fick till det.Man kan köpa, skapa en till användare till sin blogg eller så kan man förminska bilderna i något program, alla bilder under 800 går in utan att ta något utrymme. Jag har tidigare laddat hem ett gratisprogram som heter Picasa 3 som man kan redigera bilder och göra collage i. I ddetta program är det väldigt lätt att förminska bilderna, man bara markerar bilden och så trycker man på exportera så ändrar man storlek och så går dom in gratis! Hoppas det ordnar sig för dig

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tror att du genom Blogger på något vis kan skapa dig en annan användare som har möjlighet att göra inlägg i din blogg. Den nya användaren (som ju är du) har också ett helt nytt album vill jag minnas som du kan använda gratis. Jag ska försöka kolla upp lite bättre. På bloggen Fixa din blogspot http://fixa-din.blogspot.se/ kanske du också kan hitta tips. Annars är det som Ulrika skriver, man måste förminska bilderna. Jag brukar själv inte göra det så mitt utrymme tryter nog också snart.
  Ha det fint!
  Kram

  SvaraRadera
 3. jag förminskade mina bilder i Picasa då jag fick det meddelandet..man kan bara ha 800 pixlars bild.Sen tog jag bort en del bilder också såna som tävlingar och sånt.Nu använder jag en del bilder från picasat också för att spara utrymme.
  Hoppas det löser sig för dig!!!

  SvaraRadera
 4. Jag blev desperat och köpte direkt mera utrymme på Google, kostar 20 kr per månad. Kunde omgående fortsätta blogga. Har inte hänt mig tidigare trots att jag bloggat så länge. Försök igen, lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej igen. Här kommer ett par länkar som kanske kan hjälpa dig. Dels hur man enkelt ändrar storlek på sina bilder: http://fixa-din.blogspot.se/2012/04/bildsmart-ladda-upp-bilder-pa-bloggen.html
  Dels hur man gör ett nytt google-konto för att kunna göra inlägg med en annan användare på din blogg: http://fixa-din.blogspot.se/2012/06/mer-gratis-bildutrymme-gor-sa-har.html
  Hoppas att det kan vara till någon hjälp.
  :-)

  SvaraRadera
 6. Trist när det strular. Jag föreslår att du håller lite koll på bloggers hjälpsida. Där står detta nämligen upplagt som ett problem som de jus nu försöker lösa. För du är inte den enda. Tvärtom verkar hur många som helst just nu ha samma problem och det tyder på att det är ett problem av ett annat slag (vore ju konstigt om så många människor får slut på sitt bildutrymme vid samma tillfälle). Så håll koll där eller kontakta dem för att få reda på vad det är som händer.

  Jag hoppas att det löser sig snart och att du får en fin adventshelg.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Bra med tips om vad man ska göra, för det här problemet dyker väl upp hos mig också snart. Hoppas det löser sig för dig, för vi vill gärna fortsätta se dina fina bilder!
  Adventshälsningar från
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Trist. Jag har ju haft samma problem och hade inte lust att betala. Jag fick bra tips på mitt blogginlägg. Bl a att lägga till en medförfattare till bloggen. Det gjorde jag ikväll och då kan hon, dvs jag lägga upp bilder igen. Jag ska oxå hålla koll på pixlarna i fortsättningen.

  Lycka till!
  SvaraRadera
 9. Oj vilket sammanträffande, har just råkat ut för samma sak!!!
  Lite frustrerad,och för att få tankarna på annat, så bloggade jag runt lite här på blogger med sökordet akvarell, och fick se ditt inlägg :-) Nu kanske jag blev lite klokare också, på de tips du fått! /lena

  SvaraRadera
 10. jag har också råkat ut för det!
  Som tur var gick jag en datakurs just nu .
  Och fick veta sånt som jag borde vetat från början .
  Man ska resiza foton då man lägger upp i bloggar .
  Windows resizer program finns att ladda ner gratis och man kan förminska många samtidigt.
  Jag har nu laddat ner och tagit bort gamla bilder resizat och sen lagt in dem igen direkt fanns mer utrymme att lägga in bilderna på .

  Googels hjälp o länkar var enbart förvirrande i den ena stod att jag hade 1 MB i den andra att mitt abonnemang hade tillgång till 1 GB ...Det känns ju som om man knappt kan lita på deras sätt att mäta ..kanske sänds de där meddelandena bara iväg just för att få in pengar

  SvaraRadera
 11. thanks for sharing..

  SvaraRadera
 12. Ajaj! Inte kul när det där händer. Jag har skapat fler administratörer/användare till mitt googlekonto. Har läst någonstans att man kan ha upp till 100 användare på samma bloggkonto. Det borde ju betyda att man kan ladda upp en himlans massa bilder innan det blir fullt. Hoppas det löser sig för dig för jag vill verkligen inte vara utan dina underbara inlägg med så galet mycket inspiration.
  Adventskramar!

  SvaraRadera
 13. Och jag raderade alla bilder i Picasa, behöver inte ha dem på fler ställen än ett.
  Kra och hoppas problemet löser sig för dig.

  SvaraRadera
 14. Jag undrade just vart du hade tagit vägen !! Jag hade precis som många andra meddelande om att min plats tagit slut så jag köpte och det gick bra. Tur för mig ! Min son som brukar...brukade, hjälpa mig har bott i Canada sista året och nu är han i Nya Zeland så han är inte mycket till hjälp! Hoppas du får ordning på det snart så du kan börja blogga igen :)

  Kram

  SvaraRadera
 15. Själv tillhör jag släktet Homo sapiens ssp idiot och vet aldrig vad jag gör - jag bara gör och till slut blir det oftast rätt. Jag har också köpt mer utrymme men, inte kommer jag längre ihåg hur jag gjorde.
  Du skall se att det ordnar sig! Det värsta man kan göra -har jag lärt mig- är att bli "vansinnig" på datorn;)))! Datorn är ett släkte som vill bli fjäskad och kliad på ryggen....dock lever jag inte som jag lär utan min arma dator får ta emot en och en annan missnöjesyttring...;)))! Håller tummarna att allt har snart ordnat sig så att vi kan få beundra dina bilder!/Anja

  SvaraRadera
 16. Stackarn! Fy, vad jobbigt det låter! Kan rekommendera att försöka förminska fotona i Picasa 3, så som Berit skrev. Det gjorde jag, och det fungerar utmärkt! Lycka till vidare!
  (O tack för trevlig kommentar.)
  Skriv gärna hur du gjorde om du får ordning på det. Ser att det är mycket trassel runtom i blogg-världen nu för tiden.

  SvaraRadera
 17. Jag fasar för den dagen det kommer att hända mig, för jag blir så frustrerad, jag förtår orden dom skriver men jag förstår inte vad dom betyder i datorn och då blir jag lindrigt uttryckt irriterad. Men många har ju förslag om Picasa, och hur Picasa hänger ihop med Blogger förstår jag heller inte.....grrrrr......Lycka till
  Agneta kram

  SvaraRadera
 18. Hej och tack för din kloka kommentar hos mig,
  Hur kallt kan hönor klara? Jag satte in värmelamporna när vattnet frös i hönshuset. Vi vill verkligen inte hetsa hönorna att producera! Värmelamporna måste vi ha på för att de små liven inte skall frysa i det oisolerade och stora hönshuset. Det är ju öppet ut på dagarna och de kalla tjocka murade väggarna går liksom inte att värma upp. Jag trodde faktiskt inte att det röda ljuset från värmelamporna skulle påverka dom! I övrigt är det dagsljuset som "lyser upp". Å andra sidan känner jag mig inte så våldsamt hetsig med tanke på att 13 hönor sammanlagt lägger ett ägg om dagen och att de inte lagt ägg sedan augusti. På våren är det 5-7 ägg om dagen.
  Tack för din kunskap - vi famlar fortfarande i mörkret när det gäller höns och annat...
  Hoppas dina bildproblem löser sig så du kan komma igång med din fina blogg igen.
  Vi ses
  Malin

  SvaraRadera