Translate

lördag 24 augusti 2013

Färdigt!

Så äntligen! Markis på plats, plattor på plats, möbler och piff på plats. Och jag är lycklig och njuter.


O. sållade grusblandad jord, la plattor och fyllde i med nytt grus. Svettigt i solvärmen, trots markisen.
 

Det var återanvändning av gamla, tjocka, tunga cementplattor från en gångstig vid torpet, som hör till vår gård. Gillar cementplattornas enkelhet. Använder sådana, fast mestadels nya, överallt i trädgården. Och tycker om när det inte enbart är lika "tjocka" rader av plattorna.


Plattläggarlön: en källarsval öl.
 

Sedan blev det till att piffa och fiffa och sno runt med möbler, pryttlar, växter och pynt. "Lite åt sidan, nä, tillbaka igen...kanske inte ändå. Bort! Men den där, då? Tillsammans med den andra. Och så lite grönt vid sidan om. Citronträdet! Pinjekottarna, de som stod på gruset förut. Varför inte? Hmmm." Osv. Till sist var jag äntligen nöjd.





Det blev färre prylar och dutt på och runt bordet nu, det som O. gjort åt mig. Egentligen ganska så skönt. Och lättare att se vad som står där. Dessutom alltid roligt att få göra om, även om det bara var några veckor sedan sist.


 

En gammal kyrkbänk stod i magasinet och bara längtade att tas i bruk. Kompisen står redan på vår framveranda och mallar sig. Så glad bänken blev när den fick komma ut igen! Svärmors gamla underbara filter från -50-talet kom väl till pass nu.
 
 
 
Här satt vi sen i går kväll, O. och jag, med många tända ljus och lyktor, ända till halv två på natten. Månen hjälpte till med sitt lite kalla sken och några stjärnor blinkade svagt, högt, högt där uppe. Absolut vindstilla. En flaska champagne, grillad lax med hemgjord vitlöksstark pesto, snabbvärmd chévre med honung, knaprigt stekfläsk. Mums, så gott. Som avslutning en skål blåbärsglass med hackad, syltad ingefära och en skvätt av spadet över. En superb invigning av platsen under nya markisen! Ville aldrig gå in och sova, trots nattkylan som kröp på. Filtar!!!


Men på gräsmattan, framför växthuset, tjurade de som blev över. Två bänkar. (Jag har lovat dem en riktigt bra placering i trädgården som plåster på såren.)


Hej hopp!
Törnrosa

20 kommentarer:

  1. Oj oj så mysigt det blev.Och vilken invigning ni hade.Helheten blev så fin.Bra jobbat av er båda.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Varför bor inte jag i det huset???? Du, så fint det blev och så vackra färger och så mysigt det blev med markisen och allt fint du ställt dig. Underbart vackert!
    Agngeta kram

    SvaraRadera
  3. Sååå bra det blev; markisen, platsen, möblerna, piffet, allt! Så klart ville ni inte gå in, tur att det finns filtar!
    /Katarina

    SvaraRadera
  4. Ojojoj, vad mycket ni gjort! Fast vad bra det blev och sedan sitta ädr på kvällen med skumpan, då är livet allt gott att leva.
    Ha det fortsatt bra.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Så vakkert det ble hos deg! Jeg liker så godt den fargen du har på huset. Sementheller liker jeg også. De passer inn overalt, og en enkle å legge på bakken. Jeg har nettopp bestilt 44 stk. som jeg skal legge som kant langs et bed jeg holder på å grave. De er på 30 x 30 cm, og er ikke så tunge. Dine ser litt større ut, kanskje de er på 40 x 40 cm? Ha en skjønn søndag!

    Klem fra Marit

    SvaraRadera
  6. Du är en av de som har "blicken och känslan" för vad som blir snyggt. Den blicken saknar jag tyvärr - här piffas det inte alls lika mycket:-)

    Jättefint blev det! Grattis till ett lyckat projekt.

    Sen måste jag erkänna att jag föll lite extra för bilden med ölflaskan:-) Inte för ölens skull utan för att den visar er fantastiska husgrund så tydligt! Mmmmmmm - va vacker den är!

    Kram Nora

    SvaraRadera
  7. Härligt inlägg med vackra saker, mysig stämning och humor =)
    Förstår att du är lycklig o njuter, det ser jättemysigt ut och jag skulle gärna sitta där till halvtvå på natten jag med!
    Underbar kyrkbänk, och jag tror säkert du ordnar nåt fint till de stackars bänkarna som inte fick vara med!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  8. Wow så mysigt och fint allting blev där under markisen, kan förstå att du satt därute halva natten! De två överblivna bänkarna är jättefina och lite ovanliga, de kommer säkert bli nöjda med någon vacker hörna i trädgården så småningom:)
    Kram Margot

    SvaraRadera
  9. Verkligen toppen....vilken mysig plats att avnjuta alla årstider i....=)

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  10. Wow! Finns liksom inte så mycket mer att säga. Fantastiskt.

    SvaraRadera
  11. Dette ble utrolig fint. Skulle gjerne hatt noe sånt. Inspirerende. Håper været holder seg slik at dere får flere måneskinnskvelder med noe godt i glasset. Anne

    SvaraRadera
  12. Wow!! Så utrolig fint og hyggelig med ble. En misunnelsesverdig plass - kos dere under markisen.

    SvaraRadera
  13. Så vansinnigt snyggt! Älskar färgerna på fasaden och dörren. Och alla dina stilleben. Bodde du närmare mig så skulle jag komma som ett skott för att få göra reportage :) Hoppas hösten blir varm och lång så att du riktigt får njuta!

    Solsken
    //Linda

    SvaraRadera
  14. Snyggt, Snyggt, Snyggt :)

    Där kommer ni att sitta mycket! Tack för inspiration :)

    SvaraRadera
  15. Vilken härlig uteplats! Supermysigt!!!

    SvaraRadera
  16. Törnrosa, det blev helt underbart! Går det verkligen inte att sova där ute? Men nästa sommar, Då när natten är ljus igen.... Då kan du sova där. Något att längta till under vinterdagarna!
    stor kram

    SvaraRadera
  17. Gu så snyggt!! En underbar plats att slappa på:)

    SvaraRadera
  18. Sååå fint det blev ibland lönar sig allt slit till slut.
    Ha en fin fredag i solen i stolen.
    Kram Meta

    SvaraRadera
  19. Underbar plats har ni fått till. Färgerna , material, växter.. me like ! :)

    SvaraRadera