Translate

söndag 6 oktober 2013

En oktoberlördag.

Plockat en skottkärra full med nedramlade äpplen. Till hönsen att smaska på. Eller...hacka i. Röjt grenar från träd och buskar längs grusvägens dikeskant. Grannarna i nästa by vill gärna se vägen. Hmm. Måste de? Armarna värker.
Drack fm-kaffet i växthuset där det var ganska varmt. Dotter K. kom hem med nybakade kanelbullar igår från sitt studentrum i Uppsala. Mumsiga. Om man nu gillar bullar.
Vattnade de torra, torra limefärgade tujorna som blir mer och mer en klippt häck mot krattande grannen. Sedan kom regnet. Först som ett stilla drisslande med korta uppehåll, efter ett tag lite mer enerverande. Men då var arbetsdagen precis över.
När kvällen smög på satt O. och jag under nya markisen på södersidan av huset, mitt emot stora växthuset. Drack ett glad vin, pratade, hade det mysigt medan regnet tilltog. Undrade hur många andra galningar inom en radie på minst en mil runt om oss som satt ute samtidigt. Förmodligen noll folk. De flesta har vett att gå in när det är lördag i oktober med strilande regn och runt tio grader bara.
Till middag blev det gratinerade musslor med vitlök och ost, stekt färsk fisk, räkröra på rostat bröd och ytterligare ett glas vin. Och slöande i soffan. Kollade engelsk deckare, större mc på nätet och småpratade.
En oktoberlördag går fort.


God natt alla bloggvänner.
Törnrosa

9 kommentarer:

 1. Låter som en underbar lördag! Här kom det också regn igår kväll, men vi höll oss inne - har ju ingen markis att sitta under:-)
  Nu lyser solen över Erstaviken och om några timmar hittar den nog till trädgården också. Det ser ut att bli ännu en härlig oktoberdag, hoppas din blir lika fin som igår!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilka "myspysare" ni är! Strunt i vad andra tycker och gör. Det där lät som en bra dag, tycker jag :)
  Ha en fin ny dag!

  SvaraRadera
 3. Du verkar ju i all fall ha haft en härlig lördag. Här spöregnade det så det ar ingen hit att vara ute annars vet man inet. Saknar mina hortensior som jag fick klippa ner i våras så nu blommar de inte.
  Ha en fin söndag Med
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Vilken fin lördag du beskriver. Och vad gott allt lät. Jag har precis smackat i mig potatisgratäng och lammstek som D grillade men blev ändå hungrig av dina musslor. Väntar på ett par rosor på posten. Tänker på dig när jag planterar rosor. Kramar!

  SvaraRadera
 5. Så härligt det låter! Känns mysigt en dag som denna när det inte ens vill bli ljust och regnet hänger i luften. Hoppas du får en riktigt fin vecka! Tack för receptet. Ska testa. Har fortfarande mängder med tomater kvar :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 6. Perfekt dag med både arbete och mys.Hoppas hönsen blev glada över frukten :)

  SvaraRadera
 7. En lagom blandning av arbete, avkoppling och gemenskap. För att inte tala om maten!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Precis så ska en oktoberlördag vara :)

  Men lite knäppt ändå att sitta ute i regnet och jag tror inte heller att det var många som gjorde det. Men varför inte!?

  Veronica

  SvaraRadera
 9. Varför göra som alla andra? Bättre som ni och att inte bryta ett vinnande koncept, fniss....
  Ha det gott.
  Kram

  SvaraRadera