Translate

onsdag 8 oktober 2014

Här hamnade hortensian ´Twist n´ shout´,

Tant Otteskrufv. Inte där vi först tänkte, du och jag. Där blev istället en Exochorda ´The Bride´ planterad. Ser redan framför mig hur skyar av små vita halvdubbla blommor lyser där inne i halvskuggan nästa sommar. Men jag tänkte även att jag vill se hortensians blommor på nära håll också. Så nu står den strax bakom en klematis ´Blue Angel´ och en flikbladig limefärgad oäkta fläder. Hoppas den ska trivas där.
Det ser verkligen rörigt ut på bilden men jag tror att det kommer fungera i alla fall. Får se nästa år, annars finns det spadar som behöver arbeta.
Hela hortensian blev röd när nattfrosten slog till i förra veckan. Då blev det ganska svårt att placera den i någon rabatt för den riktigt skrek "ilska". Fick försöka tänka mig hur den ser ut i sommarskrud men även att den röda höstfärgen ska harmoniera med grannarna fram till dess att lövverket ramlar av. Kanske blir den inte fullt så starkt röd då den är planterad - en annan jag har är mer måttlig i sin färgprakt där den står.
Men först ska den överleva vintern.
Hej hopp!

4 kommentarer:

 1. Mina överlever ...Nätt och jämt! Men i år har två av dem fått flytta in i garaget och jag hoppas på blommor nästa år :)

  SvaraRadera
 2. Så kul att se din grusgård växa fram och såå snyggt det blev !
  Måste vara härligt att sitta där på bänken och bara vara och höra gräset rassla ( kommer att bli så snyggt sen när dom växt till sig till riktiga ruggar).
  Ha det så gott !
  Kram/isa

  SvaraRadera
 3. Den heter ju det den heter av en anledning? Vi kan ju hoppas på att färgerna lugnar sig av att stå i jord "på riktigt". Men hur mår det lilla fingret nu då, efter grävandet? :/

  SvaraRadera
 4. Blir nog toppen ska du se.....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera