Translate

tisdag 25 november 2014

Dessa pyntgener.

Visst är det härligt att ha platser med "pynt" och "piff" på, men måste jag ha det överallt?  Även om jag varje vår tänker att i år ska jag inte översvämma trädgården med en massa krukor, växter och annat, står jag ändå där med alla småbord och andra ställen fullständigt täckta av arrangemang och små stilleben. Familjen undrar ofta var deras glas, mugg eller tallrik får plats vid fikastunden eller lunchen.
 

 
  
 
 
 
  

 
 Det är bara stora matbordet som jag har lovat ska få vara en frizon från alla mina prylar och växter. För där ska vi kunna äta tillsammans, alla i familjen, vänner och besökare.
 Hej hopp!

17 kommentarer:

 1. WOW! Med så mycket snyggt att titta på kan man väl sitta med tallriken i knä;))
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Det är härligt med allt pynt - alla dessas stilleben i trädgården. Jag kommer mig aldrig riktigt för, men blir så sugen när jag ser vad andra har gjort. På den översta bilden är det en stor växt med vita blommor i växthuset. Är det en stockros? Den ser alldeles ljuvlig ut. Och det ser ut som om den växer i kruka. Det har jag aldrig testat. Om det nu är en stockros - hur stor kruka behöver den och är det svårt? Den är så tät och fin dessutom.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Gillar allt ditt pynt.Ser ju så mysigt ut.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 4. Du är en piffdrottning! Jag tittar lite ljusgrönt (lätt avundsjuk) på alla dina fina pyntningar. De generna har jag tyvärr inte berikats med. Så om du/de tröttnar hos dig kan du ju piffa här istället :))

  SvaraRadera
 5. Det är så smakfullt pyntat så det kan aldrig bli för mycket!
  Håller gärna koppen i handen om du bjuder på fika igen.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Det är så fint pyntat, du kan verkligen få till det! Precis så där vill jag ha det ;) Men det krävs en genuin pyntgen till det!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 7. Det låter bekant, jag har också svårt att behärska mig, vill hela tiden ha mer "pynt" fast jag har bestämt mig för att inte ha så mycket i år.
  Du har verkligen en välutvecklad pyntgen, dina stilleben är ursnygga, helt i min smak!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Du har det sååå fint överallt, det skulle vara tomt om du slutade med allt pyntandet, det tror jag din familj skulle tycka med. Ser fram mot att få sätta igång på kolonin i vår igen. Nu när jag bor där 6 månader är det lite mer lönt att fixa känns det som. Så fortsätt i samma anda för du kan det så bra
  Ha en fin onsdagskväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 9. Var glad för dina pyntgener, jag fick inga. Sen är jag mycket avundsjuk på din lilla soffa framför växthuset.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Hihi, förstår att det är svårt att få plats med fikamugg och dylikt men väldigt snygga stilleben är det!
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 11. Du är helt enkelt en mästare i pynt. Klart bord är till för att ställa saker på... ja pynt förstås : ) Det stora runda fatet/brickan med rostig insida gillar jag alldeles extra.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 12. Har du ingen mer bild på blomman? Jag blir så fascinerad. Växer den mitt i växthuse så att ni måste gå runt den varje år? Jag tycker att den är urtjusig. Vet du vad sorten heter eller har den korsat sig med andra i trädgården? Skulle gärna vilja ha en likadan.

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 13. Men herregud du kunde väl dela med dig lite av denna fantastiska gen! Så mycket fint!! Ditt arrangemang vid bänken utanför växthuset föll jag pladask för. Jag tänkte pynta entrétrappan och började med stor entusiasm förra veckan. Nu står här ett tomt litet bord, med en stor tom kruka på, och under står 6 st tomma lyktor (inte ens ett ljus har de)...
  Kram

  SvaraRadera
 14. Så himla snyggt!!! Vad du kan!!! Så vansinnigt snygga arr! Dina stilleben måste göra halva trädgården! Ingen kan rimligtvis ha något emot din kreativitet. Strong av dig att ändå lämna ett helt bord utan...;-)))! Kan inte vara lätt med en sådan gen "hack i hälarna" ;-)! /Anja

  SvaraRadera
 15. Åh så snäll du är. Jag skulle bli jätteglad för fröer. Jag brukar så inomhus i februari och då blommar de samma år, så jag provat gärna med din också. har du någon e-postadress som jag kan skicka min adress till?

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 16. Ho ho ho säger Tomten eller så är det bara jag som tittar in & säger HO HO var är du ;) saknar dina blogginlägg :D
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 17. Hej där. Har du gått i idé?? då är det dags att vakna nu för det är VÅR.
  Ha det fint.
  Kram Meta

  SvaraRadera