Translate

onsdag 29 februari 2012

Jippi! Våren är här.

Tror jag i alla fall, för tätt intill söderväggen hukade små snödroppar helt plötsligt idag. Då är det hopp om vår! Solen sken, det var +8 och att ta foton då på vita blommor, näe, det blir inte bra. Men strunt samma, här är de.

Då gick det lite bättre att ta bilder på de nyinköpta småttingarna som ännu får hållas inne i växthuset om dagarna. Nätterna tillbringas inomhus, i vår kalla kökshall.

När de har blommat över planterar jag ut mini-irislökarna på ett varmt, väldränerat ställe, kanske i mitt stenparti. Om blåklockan överlever får den också bli utplanterad likväl som bellisar och murgröna. Den vita ranunkeln är dessvärre inget att hoppas på någon längre tid.Nu får det bli stopp för vårblommor, även om jag skulle kunna hänga över bilderna länge än. Det ger sån energi att bara titta på dem. Glädje. Men kanske ses vi imorgon igen, med fler vårtecken. Till dess:

                                                        Vårkramar från Törnrosa

5 kommentarer:

 1. Härligt! Här är våren mest brun, brun som i jord och gödsel ;)

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder, den lilla irisen är så söt...jag måste nog åka och kolla om det finns nåt att köpa efter jobbet jag med.

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara bilder! Blir alldeles fylld av vårkänsla!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Oj! nu kunde jag nå din blogg, vårstädat och fint i växthuset.
  Inte dumt alls.
  Olle själv.

  SvaraRadera
 5. Hinner knappt kommentera dina inlägg... här fastnade jag för ranunkeln och de söta irisarna. Hoppas våren stannar!

  SvaraRadera