Såg för ett tag sedan ett TV-trädgårdsprogram, det där med engelska kvinnan som odlar massa grönsaker i sin pyttelilla trädgård. Hon inpsirerar till mycket, men en av idéerna har jag redan provat. Vanliga gula ärtor för matlagning.
Jag la fullt av dem i ett f.d salladstråg fyllt med jord och väntade. Ganska snart, några få dagar senare, sköt det upp små ärtgroddar överallt. Nu är det en mindre djungel av skira, ljuvligt goda ärtskott som jag klipper av varje dag. Över min lunchsallad med keso, till middagens ärt-och bönsallad med vitlök och citronolivolja, på fm-lattens Finn Crisp med Philadelfiaost. Rekommenderas! Särskilt som det är jättedyrt att köpa ärtskott.
Åh, nu blev jag lite sugen.
Kram från Törnrosa
Det ser verkligen klorofyllgott ut. Nästan som en liten trollskog med lianer!
SvaraRaderaKram
Så där ser det ut i en kruka hemma hos mig oxå, men jag har inte smakat mina!
SvaraRaderaHa det bra //Ulrika
Åh, va härligt med ärtskott, och det växer o växer så det finns färska hela tiden:)//Helen
SvaraRaderaHar aldrig någonsin provat ärtskott...måste råda bot på det. Tror aldrig jag har sagt det men jag gillar verkligen bilden i den header.
SvaraRaderaHa en underbar fredagkväll!
Kram Hélena
Jag gjorde något fel för våra möglade...men det är ett billigt nöje att pröva igen:)
SvaraRaderaTro det eller ej men jag har faktiskt inte hittat gula ärtor i matbutiken när jag har varit och handlat. Hur märkligt som helst. Gör folk inte ärtsoppa längre?!
SvaraRaderaJag får väl gå till en annan butik och leta helt enkelt för jag vill också ha ärtskott. :-)
Ha det gott!
Grönt o fräscht:)
SvaraRaderakramkram
Ser smaskigt ut. Jag får vänta lite till...
SvaraRaderaTipsade studenter i Lund om detta när jag föreläste, men alla visste inte vad torkade gula ärtor var för något ;)
Jag har gula ärter hemma, ska genast pröva, det är ju så jättegott!
SvaraRaderaTack för tipset!
Agneta kram