Translate

fredag 23 mars 2012

Såg för ett tag sedan ett TV-trädgårdsprogram, det där med engelska kvinnan som odlar massa grönsaker i sin pyttelilla trädgård. Hon inpsirerar till mycket, men en av idéerna har jag redan provat. Vanliga gula ärtor för matlagning.
Jag la fullt av dem i ett f.d salladstråg fyllt med jord och väntade. Ganska snart, några få dagar senare, sköt det upp små ärtgroddar överallt. Nu är det en mindre djungel av skira, ljuvligt goda ärtskott som jag klipper av varje dag. Över min lunchsallad med keso, till middagens ärt-och bönsallad med vitlök och citronolivolja, på fm-lattens Finn Crisp med Philadelfiaost. Rekommenderas! Särskilt som det är jättedyrt att köpa ärtskott.


Åh, nu blev jag lite sugen.

                                                        Kram från Törnrosa

9 kommentarer:

  1. Det ser verkligen klorofyllgott ut. Nästan som en liten trollskog med lianer!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Så där ser det ut i en kruka hemma hos mig oxå, men jag har inte smakat mina!

    Ha det bra //Ulrika

    SvaraRadera
  3. Åh, va härligt med ärtskott, och det växer o växer så det finns färska hela tiden:)//Helen

    SvaraRadera
  4. Har aldrig någonsin provat ärtskott...måste råda bot på det. Tror aldrig jag har sagt det men jag gillar verkligen bilden i den header.
    Ha en underbar fredagkväll!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  5. Jag gjorde något fel för våra möglade...men det är ett billigt nöje att pröva igen:)

    SvaraRadera
  6. Tro det eller ej men jag har faktiskt inte hittat gula ärtor i matbutiken när jag har varit och handlat. Hur märkligt som helst. Gör folk inte ärtsoppa längre?!
    Jag får väl gå till en annan butik och leta helt enkelt för jag vill också ha ärtskott. :-)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  7. Grönt o fräscht:)
    kramkram

    SvaraRadera
  8. Ser smaskigt ut. Jag får vänta lite till...
    Tipsade studenter i Lund om detta när jag föreläste, men alla visste inte vad torkade gula ärtor var för något ;)

    SvaraRadera
  9. Jag har gula ärter hemma, ska genast pröva, det är ju så jättegott!
    Tack för tipset!
    Agneta kram

    SvaraRadera