Translate

fredag 4 maj 2012

Allra först vill jag hälsa Ingrid med bloggen Hjemme hos Nelly välkommen som ny följare! Så roligt att vi har hittat till varandra. Mycket välkommen!

                                              (Kanadensisk ros ´Martin Frobisher´, zon V)

Idag har jag haft mysigt besök av Ulrika med bloggen Bikas trädgård och hennes två vänner, alla från Hudiksvall. På resa mot Zetas. Gissa om jag hade trevligt! Så mycket härligt prat och många skratt. Delad trädgårdsglädje - dubbel glädje!Vi gick runt i trädgården och tittade på det som kommit upp och blommade. Mest var det att se i surjordsrabatterna, även om det inte är särskilt mycket ännu. Magnolian ´Leonard Messel´ har börjat slå ut och under den står en hundtandlilja i samma färgton och prickiga blad.


En tuva Shortia uniflora, fransklocka, med ljusljusrosa blommor verkar trivas i min ena blötbädds utkant.I vitvarigerat bladverk står en kaukasisk förgätmigej, Brunnera macrophylla ´Jack Frost´, i startgroparna för att blomma. Länge kämpade jag emot innan jag till sist insåg att även jag behövde en Jack i skuggan för att lysa upp bredvid ett vitblommande löjtnanshjärta. Och det blev ju bra, så klart.


Sedan, massor med härliga, läckra, skira, dubbla Prunus ´Accolade´-blommor. Jag har pepprat bloggen med dem ikväll. Kunde bara inte låta bli.

Nu är det slut! Snart blåser de rosa skyarna vidare, fyller marken med blomblad, årets blomning är över. Kort och intensiv. Vem kan vara utan en, två, tre ´Accolade´ i sin trädgård? Inte jag i alla fall. Och den fungerar till zon IV.

Rosa kramar till er som orkade så här långt!
                                                                   Törnrosa

15 kommentarer:

 1. Jag är utan en ljuvlig Accolade...men hoppas en flyttar in snart. För snart exploderar mitt habegär:). Sååå vackra bilder. Wow, vilken bild på Martin. Jag har 4 st, tycker om honom:). Jag tror jag behöver flera Jack Frost också..
  Uj, uj vad mycket det är man vill ha:). Fransklockan var en riktig sötnos.
  Vad roligt att träffa bloggvänner och besöka Zetas.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jag saknar accolade men jack frost är jag nära bekant med. En väldigt trevlig bekantskap.
  Låter som att jag får hålla efter brunnävorna...? Köpte tre men det hade kanske räckt med en :))
  Ha det bra )

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med besök :-) Jag vill så gärna ha accolade i min trädgård, måste hitta plats för henne... Ljuvliga bilder.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Åhhhh, sååå vackera bilder på ditt blommande Accolade.
  Tappar fullständigt andan :=)

  Trevligt att vara på utflykt med trädgårdsvänner. Det har jag också varit idag fast vi for till vårmässan som innehöll lite, lite trädgård.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Aha, besök från Hudik:) Din prunus är ju helt bedårande inte minst mot blå himmel. Här är allt annat än blå himmel vill jag lova.
  Natti

  SvaraRadera
 6. Ååååååå vad mycket vårigt fint du visar :)
  å missa nu inte......

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera
 7. Peppra på du bara, den är makalöst vacker!

  SvaraRadera
 8. Jaaa, så klart jag orkade så långt! Det är som så att med alla fina bloggar och din speciellt idag, så behöver man inte köpa ALLA trädgårdsböcker med bilder i! Jättebra, det är bara att titta och njuta!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Någonstans står säkert en Accolade och bara längtar att få flytta till Mariehem!
  Hoppas att jag hittar den! :-)

  SvaraRadera
 10. OOOOOH! Så underbar,denna Accolade! Jag vågar inte pröva den hos oss i kallt och blåsigt läge mellan hällarna vid sjökanten i zon 4. Jag får njuta av dina vackra bilder, Törnrosa.
  Ett returbesök hos dina blogg-och rosenvänner,ser vi fram emot!
  kram

  SvaraRadera
 11. Men tack för att vi fick komma på besök i din härliga trädgård! Hade gärna suttit en stund till i ditt fina/mysiga växthus. Vi fick så mycket ideer från din trädgård, en av tjejerna vaknade kl 4 och låg och funderade vart hon skulle ha det och den!Så mycket härliga buskar och träd du har!Jag glömde totalt att fota. Men vilken tur du visar allt vackert idag.
  Kramar i massor Ulrika

  SvaraRadera
 12. Det var inget problem att orka med hela blogginlägget! En sann glädje. Jag kommer definitivt att bli en ny följare :)

  //Veronica

  SvaraRadera
 13. Oj säger jag bara, såå mycket vackert du visar! Din Accolade är sagolikt vacker, vilka bilder!! En Jack Frost måste jag hålla utkik efter, den vill jag ha! Fin bild på vackre Martin, en stor favorit hos mig!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 14. Ååååh, vilka härliga gräddbakelser du visar!! Älskar de rosa skyarna.

  Kram

  SvaraRadera
 15. Så mycket vackert rosa! Rosen Martin F. är den remonterande? Har hört namnet, ser härlig ut,vill nog ha!
  Kram lena

  SvaraRadera