Translate

måndag 16 juli 2012

Lite smått och gott.

En nästan hel dag med sol! Måste firas. Några bilder från min trädgård idag. Huller om buller, utan röd tråd och ingen annan mening än glädjen över att det i alla fall är sommar.

Campanula persicifolia ´Alba´, vit stor blåklocka, framför ett siverpäronträd, Pyrus salicifolia ´Pendula´.


                   Vit trolldruva, Actaea pachypoda. Den riktigt lyser i skymningen i min vita rabatt.

                              Den vita prickfloxen är ett måste i en vit plantering, Phlox maculata.


Hiskeligt blå nunneört, med stark doft som känns lång väg. Även om nunneört inte hör till mina favoriter måste jag erkänna att denna gör det. Små röda prickar på bladen, doften, blomvilligheten. Sedan klipper jag ned den och får ny, fräsch grönska. Corydalis flexuosa ´Purple Leaf´, pandanunneört.

Kanske får den orangea krolliljan, L. martagon ´Orange Marmelade´, stå i närheten av rododendronbusken med silvrigt idument ovanpå sina blad och ljust kanelbrunt på undersidan, R. ´Silbervelours´. Det ska bli en ny surjordsplantering på trädgårdens norrsida i sommar och där får de stå.

Lila rosen ´Rhapsody in Blue´ står vackert till lavendeln och det grålila planket. I år blommar den för fullt.

     Jag gillar att ha perenner, buskar, träd, gräs och hostor i krukor och byttor. Vit hortensia och stor häxal. 

                       Mitt "gallica-dike". Där står en del av mina gallicarosor. Här är ´Aimable Amie´.


         Ända upp i ett prydnadsäppelträd har en av rosgrenarna förirrat sig. Vilket rosår det är i sommar!

Till sist vill jag önska min nya följare välkommen! Det är Lotta med den underbara bloggen Min plats i solen. Kika in hos henne och bli förtjusta!

             (Rosa gallica ´Duchesse d´Angoulême´, en Vibert-ros från år 1821. Zon V i goda lägen.)

                 Kramar från Törnrosa till alla bortregnade trädgårdsvänner.

14 kommentarer:

 1. Åh, vad mycket vackert du visar! Jag gillade särskilt bild nr 2:-)

  SvaraRadera
 2. Det är så snyggt med "bara" olika gröna nyanser och vita blommor till det. Blir mer och mer förtjust i det. Har en liten hörna i trädgården med en sådan rabatt och det är faktiskt den jag är allra mest glad i just nu :-)
  Lila plank, lavendel och Rhapsody in blue är ju bara så fint tillsammans!
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 3. Åhh så mycket vackert du har, önskar jag var där och såg allt fint! Gräs och funkia med silverpäron...Rhapsody in Blue ska jag köpa efter att ha sett den hos Inger!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Fint... silverpäron med co gillade jag skarpt och sedan blev jag nyfiken på den urhäftiga växten med orange blommor och filtludna blad, haha, där lurade du mig. Verkligen vackra tillsammans. Och så Pandan... den skulle man kunna ha under en bambu :-)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Åhhhh äntligen en hel dag med solsken. Vet inte om jag blir gladast av att solen kikade fram eller bristen på regn just idag. skönt är det och man känner hur energin kommer på en gång!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. åå så mycket fint du har, ser att allt kommit lite längre hos dig än hos mig. idag har vi haft ett underbart väder och kanske kanske kommer solen och värmen nu får man hoppas. helgillade din gråa sten:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Vilka otroligt vackra bilder. Trilldruva har jag aldrig sett förut, så fin den är! Kram Hanna

  SvaraRadera
 8. Det syns i bilderna att dina växter trivs tillsammans. Tänk om det blir sol idag också...

  SvaraRadera
 9. Vad duktig du är med färger, gillar dina kombisar. Och den där vita prickfloxen måste jag försöka få syn på i någon plantskola.

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder från din vackra trädgård! Önskar verkligen att jag hade en stor trädgård som din men tyvärr får jag nöja mig med 95kvadrat tills vidare:)) Här är det regnskurar mest varje dag, så gräset hinner inte torka upp emellan med resultat att det börjar bli alldeles för högt så det snart blir svårt att klippa! Börjar bli fasligt trött på regnandet!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 11. Rhododendron silbervelour hamnade direkt på 'vill-ha-listan'! Ser ut att blomma fint hos dig, kan nästan känna doften från rosorna! Kram Ullis

  SvaraRadera
 12. SOM det växer i din trädgård! Fantastisk med allt som blommar! Rosorna är ju bare slldeles underbara! Jag är lite ledsen i dag, för jag hittade rost på en av mina... Hm.
  Hoppas du får en fin vecka!

  SvaraRadera
 13. Det var mycket fint du har i trädgården!! din vita del gillar jag mycket!
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera