Translate

onsdag 18 juli 2012

Lite "von oben".

Stod uppe i sovrumsfönstret och tittade ut på regnet. Fick en idé om att ta foto på baksidans rosträdgård med kryddlandet i mitten samt gula och vita rabatterna på var sida om. I bakgrunden "buskplanteringen" som numera har stora träd och yviga buskar. Ganska roligt att se det så här ovanifrån på bild. En helt annan känsla än från marknivå. Dessutom slipper jag se allt ogräs som jag borde rensa bort - en annan dag.

Mest har jag gallicarosor med även en hel del centifolior, centifolia muscosa, bourbonner, remontanthybrider, en francofurtana ´Empress Joséphine´ och några portlandsrosor. Knökfullt, alltså. Totalt i min trädgård är det drygt 200 sorter. Puh. Undrar var jag har alla dem...

Tyvärr har allt regnande gått hårt åt rosorna. Men ´Valdemar´ som klättrar på ingången är helt obekymrad om vätan. Han bara står där och blommar som om inget regn bekommer honom det allra minsta. Bra karl!

De två rödbladiga prydnandsäppelträden i pionrabatten till höger i bild behöver en ordentlig klippning. Brukar ha gjort det redan vid den här tiden andra år, men vem har lust att stå på stege i hällregn? De blir hårt tuktade till liggande elipser. Snyggt mot oredan runt omkring dem i rabatterna. Lite strikthet som form. Behövs verkligen. Jag brukar säga om min trädgård att där är det en ordnad oordning. Precis som i resten av mitt liv.


Hej Hopp!

                                               Törnrosa

17 kommentarer:

 1. Wow, vilken jätte mysig trädgård du har, gillar verkligen när det är häckar och träd så det blir som rum, det blir så spännande då! Och din rosportal.....trots regn är den verkligen jätte fin! Tack för att du delar med dig av vackra bilder.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Flygbilder - jaaa! Så fin denna del av din trädgåd är. Rosträdgård och kryddland... där måste dofta ljuvligt och surra och burra av insekter soliga dagar. Tur du har en redig karl där som inkastare till paradiset.

  kram

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar trädgård du har och Valdemar låter som en riktigt härlig karl som struntar i regnet:) Det är det tyvärr inte många rosor som gör!
  Ha en fin dag!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. Du har en underbar trädgård.Kul att få se den uppifrån.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Ja visst hör trädgården och ägaren samman... regnet och bristen på sol har verkligen påverkat rosorna negativt, men nu blommar det äntligen hos mig. Du har så himla fint!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Åhh vilka vackra vybilder du visar! Underbart.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Så kul att få en helhetsbild....av den sidan iallafall.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Ordnad oordning låter bra! Lite tuktat passar bra mot det vilda, men det ser riktigt bra ut fast du inte klippt!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Bra idé att fota sådär från ovan! Vackert, strikt, romantiskt och lummigt! Allt på samma gång.... Mycket fint!

  //Veronica

  SvaraRadera
 10. Hej!Kikar tillbaks till dig. Vilken mysig blogg du har. Och vilken fin rosenträdgård. Valdemar verkar kanon ...måste googla och se vilken zon det är på den. Ta foto uppifrån är ju riktigt bra.

  Kram

  SvaraRadera
 11. Stum av beundran över din trädgård.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 12. Vilken underbar trädgård du har! Och MÅNGA rosor! Här bor man i rosornas stad och har bara en tio - elva stycken... men den där Valdemar vore nåt, det heter min pappa i andranamn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 13. Åh tänka sig att hitta dig på nätet! Vad kul. Jag är Titas dotter you know. Sitter uppe på nätterna och kollar på trädgårdar som din underbart fantastiska och är ute och gräver på dagarna på min torra men så fina stentomt 34 m över havet du vet. Din trädgård finns alltid i mitt minne och är en stor inspirationskälla. pussåkram

  SvaraRadera
 14. Kul att se det från ovan! vilt och fint.
  Tror också att trädgården visar den man är...
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 15. Ser helt UNDERBART ut !!
  Precis så DÄR vill jag att mina rosor skall växa och blomma också
  .... fast dom har inte riktigt förstått det eller också har
  jag inte rätta kunskapen än !
  Tack för välkomstrosen !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera