Translate

tisdag 31 juli 2012

Välkomna!

Mina nya följare, välkomna! Rosor o Pioner, Bondjäntan, Isis Drömmar, Isas Trädgård och Jennie, min älskade kompis Titas härliga dotter, med bloggen Odling på Resarö, så glad jag är att ha er som följare. Ni får dela på en av mina absoluta rosfavoriter, en tålig och underbart vacker Austinros i aprikosrosa toner.

                    (´Leander´ av Austin 1982, från en fröplanta av ´Charles Austin´. Klarar sig till zon IV.) 

Idag har det varit en hel stor buss här med trädgårdsbesökare från Finland. Jättetrevliga och med stort växtkunnande. En av dem fungerade som tolk även om flera både förstod och talade svenska. Men min finska innefattade bara "tack" och "hej hej jordgubbe". Det senare bidrog till munterhet hos mina besökare.
Jag fick en pimpinellros av dem, framtagen av bl a Peter Joy i  Finland, en härlig rosförädlare som jag träffat många gånger under min tid i Rosensällskapets styrelse. Han har döpt den enkla, röda rosen till ´Tove Jansson´. förhoppningsvis kan jag visa bilder av den nästa år.
Nu får det istället bli dagens skörd från trädgårdens olika hörn. Håll tillgodo, bloggvänner!

 Hemerocallis ´Bali Waters´ från Dagliljan. Anette, den är underbar!

Klematisen ´Arabella´ har stuckit upp en blomma inne i en senblommande och starkdoftande azalea. (Någon har smakat lite på härligheten.)

Behövs ingen presentation - en minihosta blommar vid sidan av en okänd talls härligt blågröna barr.

En "gul" avdelning i surjordspartierna, med enkel blötbädd under av presenning. Guldazalea med starkt gula och doftande blommor på våren, gulgrön hosta, gulvarigerad pelaridegran. Självsådd/hitflyttad ljung i ljust gulgrönt i ett av torvblocken.
Gulvarigerade flädern ´Madonna´ mitt i bild, precis som hon på scen. Har för mig att hostan heter ´Big Brim´. Inte så stor men tät och vacker. Dessutom inte favorit hos snäckor och sniglar vilket är ett plus.

En liten bildbit från min "budoir" på framsidans ingångsveranda. Färgkrock, kanske, glädje - ja!

Prinsessan Puss sover på andra sidan av verandan. Hennes favoritplats i sommar. Det är en gammal kyrkbänk med hopplockade kuddar och filtar enligt devisen "Kajsa Varg". 
God natt!

                                             Törnrosa

6 kommentarer:

 1. Vad det blommar vackert hos dig, fina bilder!

  Kul med trädgårdsbesök från grannlandet att byta kunskap och inspiration med.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 2. Ljuvlig ros och framför allt...vilken härlig trädgård du har. Mycket fint att vila ögonen på. Så trevligt att få trädgårdsbesök från vårt grannland och antar att de åkte däri från med mycket inspiration och ideér i bagaget efter en härlig dag.
  Ha en bra dag. Hoppas du har bättre väder än vad vi har idag, kikar ut genom fönstret och regnet och ser att regnet står som spön i backen.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att inte jag skulle tolka, det enda jag kan säga är "solen skiner",vilket den ju knappast gjorde...Hälsa prinsessan att hon valt en perfekt plats:)

  SvaraRadera
 4. Så fint att få se dina stämningsfyllda bilder, hoppas du har en bra sommar trots vädret...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Oj, nu var det länge sen jag läste. Visst är Bali Watercolor underbar. Vänta bara skall du se hur stor den blir om nåt år. Ge den mycket näring och vatten så blir den ett monster ;)
  Kram
  A

  SvaraRadera