Translate

onsdag 8 augusti 2012

Hortensia-tiden är nu.

En av mina gamla hortensior är oklippt och ranglig. Gillar när det är lite bonsai-stuk över dem. Jag vattnar de lavendelfärgade med regnvatten för att de inte ska bli rosa och den här har hållit sig fin genom åren.

Men i år borde jag definitivt ha planterat om den i en större kruka och med ny, lite sur-PH-jord, rododendronjord. Stackarn, alldeles för dåligt med jord och gödning. Jag är så hopplöst slarvig!!!I en korg på det blå bordet står en annan hortensia, inköpt i våras. Den har antagit en brungrönlila nyanser nu efter att ha blommat länge, länge i vackert blålila toner.

Vit hortensia som jag fått i present när vi hade stooor sommarfest här i början av juli. Och bredvid, en av två fyndade uppstammade hortrensior. Den här har varit ljusblålila, tror jag, den andra ceriserosa. Men nu är båda så där ljuvligt bedagade i färgtonerna. Som gammalt urblekt sidentyg. Eller är det mormors fina tygblommor de liknar? De som mormor hade i hatten eller i klänningens urringning.Visst är de läckra! Bara de överlever vintervilan nere i källaren kan de bli hur häftiga som helst nästa år.


En rosa fluffig skapelse, egentligen lite väl skär för min smak. Men den blommar troget och länge varje år.

En som inte har kommit i blom ännu. Och en som blommat i flera veckor redan. Underbara hortensia!!!
Nu är det slut.

Hej hopp!       

Törnrosa

9 kommentarer:

 1. Underbara hortensior du har. Jag gillar när de håller på att blomma över då är färgen nästan som finast. Sober och svag. Krm Therese

  SvaraRadera
 2. Åh vad många fina hortensior du har! Jag köpte en i våras som blommar nu med en stor vit klase, måste fota! Sen har jag två buskar som står i en rabatt, köpt för knappt två år sedan, men de har inte blommat sedan dess. Fryser in för mycket på vintern?

  SvaraRadera
 3. Glömde, jag tänkte kommentera dina underbara krukor! Så många fina planteringskärl du har! Fina!

  SvaraRadera
 4. hej på dej!
  vilken underbar mustig trädgård du har!!
  hortensior står åxå högt uppe på min favoritlista, 4tröttnar bara nu å då på dem då de är ena riktiga suputer, gud nåde om man glömmer vattna dem!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina hortensior du har, en av mina favoriter också! Den uppstammade på slutet äär ju för söt i blomman. Visst ser dom ut som mormors gamla dekorationsblommor - fin liknelse!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Härliga växter med mycket form och underbart skiftande färger!Det var bara det där lilla med övervintringen då...

  SvaraRadera
 7. Underbara, underbara ooohhh så ljuvliga. I love them!!/Ullis

  SvaraRadera
 8. Bra gjort att klara dem så länge, jag fick en i våras som jag redan tagit död på tyvärr, de är ju så fina. Ja det blev en usel sommar, vi får hoppas på nästa och att vi ses, vem vet var...
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vad mycket vackert du visar!!!
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera