Translate

tisdag 7 augusti 2012

En dag med sol.

Sol och moln, omväxlande, men varmt. +23 stor del av dagen. Satt en timme i solstolen och bara njöt. Läste, åt fil med nykokt blåbärssylt i, två löskokta ägg från mina Hedemorahöns.
Sedan blev det rensning av den fortfarande inte genomrensade långa perennarabatten. Blev inte färdig idag heller. Men en tur runt huset med kameran kunde jag inte låta bli, trots all nate och annat ogräs som växer så det knakar bara jag går in och kokar mig en kopp kaffe.

Klematis ´Margaret Hunt´ slänger sig tillsammans med rosen ´Valdemar´ på spaljéen. Han är inte så pigg längre men har blommat sedan början av juli utan att bry sig om vare sig regn eller starkt solsken. Bra grabb.

Lila regndroppar, eller?

Lavendel som växer hur torrt som helst. Invid väggen, i gruset, med taket som hänger ut en meter ca. Inget onödigt regnande på dem, inte. Och självsår sig, det gör de i massor där i gruset. Här trivs de i gassande sol.

Ibland blir lavendeldoften nästan för stark när jag sitter på bänken.

Rosen ´Galway Bay´, lätt bedagad, insnärjd bland tre andra rosor. Och vilket rosår det varit i år!

Mitt i trasslet växer det en rödlila goding, en...

luftlök! Liten men naggande god. Gillar att ha dem lite här och där bland perenner och andra växter. De har så härliga tjocka "stammar" och får underbara smålökar i toppen på de blågröna stjälkarna.

Sist i dag får det bli en bild från lilla dammen. Det är rosen ´Raubritter´ som växer under Sorbus commixta ´Carmencita´, en rundväxande rönn med vackert mörkt grönt bladverk. Ett jättefint mindre träd som passar även i små trädgårdar.


Hej hopp!

Törnrosa

6 kommentarer:

 1. Va frodigt och fint det är hos dig! Jag är svag för lavendel och skulle gärna sitta på din bänk och känna den underbara doften. Gillar även eran husgrund:-)
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Tänk vad man hinner så fort det är lite sol!Men fika måste man ju och en kamerarunda glädjer fler än fotografen:) Om du vill spara lavendelfröplantor till mig så blir jag glad.Våra gillade inte att bli bökade...

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga trädgårdsbilder du visar, det ser så frodigt och fint ut. Här gör det inget annat än regnar...är så trött på all väta nu när vi ska ut med skördetröskan:-(
  Ha det så gott.
  Kram lotta

  SvaraRadera
 4. Margaret och Valdemar passa riktigt bra ihop!
  Fint diskret staket som bakgrund till dom fina växterna.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Min 'Valdemar' har ännu aldrig blommat, ett rotskott, men nästa sommar förhoppningsvis...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Kaffe och trädgårdsrundor med kamera hör ju till livets nödvändigheter precis som ogräsrensning :))
  Ha det bra :)

  SvaraRadera