Translate

måndag 20 augusti 2012

Skördetid.

Var ute i skogen imorse och hittade lite svamp. Fyra stora stolta fjällskivlingar, några gula kantareller och en hel massa svart trumpetsvamp. Plockade en grönsakspåse med de svarta redan förra veckan och frös in, men de här får allt njutas färska till pasta imorgon. Fjällskivlingarna steker jag hela och strör lite salt och svartpeppar på. Till svamp och pasta blir det nyplockade ärtor, några olika sorters rödbetor som jag kokar och har citron, olivolja och parmesan över, färska bondbönor med vitlök och olivolja samt en röra med sommarens första aubergine. Kanske kan jag hitta några lila störbönor också. Sallad med fårostbitar och rödlök blir gott till.






När jag rensade bondbönor och svamp låg Prinsessan Puss på stolen bredvid och sov. Magen full med sork. Bara att gå ut och hämta när hungern sätter till igen. Inget rensande, stekande, kokande eller fixande.


Hej hopp!

Törnrosa

14 kommentarer:

  1. Oj med svamp. Låter mysigt att bara gå ut i skogen och plocka. Katten ser ut att ha det mysigt på stolen. ha det bra! Kram Therese

    SvaraRadera
  2. Blir riktigt sugen, när jag läser om din skörd! Har tänkt utöka köksodlingen, när vi får tid att ta upp ett land till.
    Här har vi mest odlat Salladsärt i år. Den är så underbart krispig och god även sedan skidan blivit rund och fylld. Fantastiskt god i sallad.
    Ja, också så har vi en squashplanta, som producerar i god fart...vilket jag inte kan säga om gurkorna i drivbänken. En enda gurka hittills! Det brukar vara så mycket att vi kan ge bort massor. Vet inte vad som är fel.

    Vilken fin katt du har!

    Kram! Märit

    SvaraRadera
  3. Den katten verkar helt obekymrad över allt gott som väntar människobarnen!

    Ha det gott!
    /Ruben

    PS
    Tyckte också, att manarna var välskötta.

    SvaraRadera
  4. Vilka fina svampar! Jag har hittat några ibland, men dom ser så kusliga ut så jag brukar ge dom till min svägerska!!! Det ska vara en delikatess, eller hur! Vilken härlig meny du beskriver, det vattnas i munnen.
    Bondbönor har jag odlat ffg i år och jag undrar så när man skall skörda dom och är det så att man först tar bort skidorna och sedan kokar bönorna och sedan sprätter ur bönorna som sitter där in i?
    Sova och leva som Prinsessan Puss hade inte varit dumt!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  5. Det ser förföriskt gott ut! Och Prinsessan Puss - herreje - om jag inte visste vad hon har kalasat i sig nyligen skulle jag bli väldigt pussnödig! Men sorksvansen i gipan avskräcker mig;)))!

    Anemonopsis macrophylla, porslinsanemonen vill växa i surjord, typ rododendronjord.Gärna halvsoligt/flytande soloch skugga.

    /Anja

    SvaraRadera
  6. Härliga inlägg hos dig som vanligt! Har läst ikapp om alla dina galet vackra fynd och ditt ännu vackrare woodland. Du är min woodlands-idol måste jag nog säga. :) Får massor av inspiration hos dig. Jag har precis som du en malus som jag tänker formklippa. Ser på dina bilder att det kommer att bli precis så bra som jag har tänkt mig. :)
    Kramar till dig!

    SvaraRadera
  7. Åh, så härligt gott med all svamp och vilka fina bönor.... Jag har inte hittat en endaste liten svamp ännu...Tack snälls, snälla du för alla fina kommentarer du ger mig, du kan inte ana vad glad jag blir för dem. Dygnet har många timmar så här års och sömnen blir lidande....men det är ju övergående och torken måste hållas igång dygnet runt för att vi ska hinna med :-)
    Ha en fin kväll.
    Stor kram
    Lotta

    SvaraRadera
  8. Både du och prinsessan Puss är rika! Roligt, missen skulle kunna vara syster till mina. (okej, mellangrå katter kanske inte är så jätteoriginellt, men ändå).
    Härliga bilder!

    SvaraRadera
  9. Gillar din mat men kattens mat låter inget vidare... men hon är ju katt förstås.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Hej hopp jag har en nära släkting till Fröken puss. Charlie...
    Jag blev så hungrig när jag löste ditt inlägg så det får bli ett kvällsmål nu tror jag.

    SvaraRadera
  11. Mums...höstskörd med goda anrättningar är toppen!
    Ha det gott /bea

    SvaraRadera
  12. Att skörda från skog och egna land är härligt. Hallon står högst i kurs här just nu.

    Ha det bra!

    SvaraRadera
  13. Ja, här var det mycket gott och vackert! Hösten har sina positiva sidor också!
    Kram!

    SvaraRadera
  14. Låter underbart gott ut, önskar jag var så där duktig på mat! Katten ser ut att ha det bra!

    'Kram

    SvaraRadera