Translate

torsdag 27 september 2012

Dags nu...

att bära in solstolarna i magasinet. Hoppet om en solstund är definitivt ute. Det bara regnar och regnar, är grått och riktigt höstigt. Känns som om stolarna aldrig blev använda den här sommaren.


Stol och bänkar vid Blå bordet får vara kvar ett tag till. Ett stort parasoll skyddar dem mot värsta blötan.


Egentligen skulle väl det här kallas Blå bordet istället, men möblemanget blev blåmålat långt senare än det andra bordet. Ena sonen målade, färgen blev lite väl hiskelig. Men med en duk på, eller många krukor, går det an. Bättre än avskavt vitt i alla fall. Här är det fortfarande ok att sitta en solig morgon.


Men helst sitter jag och kurar inne i stora växthuset med min fm-latte. Och läser. Fram till oktober, november, sedan blir det för kallt även här trots tvåglasfönster och möjlighet till värmefläkt.


Hej hopp!

Törnrosa

13 kommentarer:

 1. Usch vad sorgligt! Det finns inte mycket chans till värme nu längre! När, dumma sommar. Man känner verkligen sig lurad på nåt vis! Men man får njuta de stunder som finns kvar i år och : om 5 löningar sätter vi fröer och väcker pelargoner för fullt :)

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga uteplatser ni har! Men visst är det sorgligt att "utetiden" snart är över och att parasollen används som regnskydd istället för solskydd. Hoppas att frosten låter vänta på sig ett bra tag till iallafall och att vi får en bra och kort vinter:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina möbler ni har!
  Jag blev alldeles kär i din mysiga soffa med sköna kuddar och filten.
  Vita möbler är hopplösa att sitta i på sommaren den är så bländande!
  Vi ses
  Malin

  SvaraRadera
 4. Den här sommaren har snart regnat bort.Nu fortsätter hösten på samma sätt.Jag börjar bli lite deppig nu.MVH

  SvaraRadera
 5. Ljuvligt vackra trädgårdsmöbler !
  Gillar de grå solstolarna i första bilden bäst !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 6. Ja, det känns som det bara är katten som legat i möblerna i sommar. Han tycks i allafall inte lida av lite fukt. Nästa sommar vill vi ha sol.
  Kram/ Luna

  SvaraRadera
 7. Du har rätt i, att nu är det lika bra bära in trädgårdsmöblerna för i år, troligen ingen mer värme i år, och knappast någon sol heller.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Gôtt! Många sittplatser ska man ha.

  SvaraRadera
 9. Lite sorgligt är det att ta in möblerna, jag har också flera stolar ute ännu. Men det börjar kännas som det inte ska bli så mycket mer i år.
  Söt katt!
  /Katarina

  SvaraRadera
 10. Jag tycker den blå är hiskeligt snygg! Kom om du kan/vill, ingen föranmälan behövs till söndagens begivenhet.

  SvaraRadera
 11. Ska försöka få undan trädgårdsmöblerna i helgen, knappt använda denna sommar, särskilt inte gruppen i skuggan där det brukar vara så skönt på sommarkvällarna. Växthus är räddningen! Mysigt hos dig!
  Kram

  SvaraRadera
 12. det är allt lite trist att sätta undan utemöblerna för säsongen. Det känns som att det är så lång tid tills man kan ta ut dem igen.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 13. Ja, nu blir det nog inget mer sitta ute väder, tyvärr. Regnet hade dock kunnat få hålla upp lite, nu håller det på att bli lite väl tradigt.
  Så mysig den krypa upp i soffa ser ut!
  Agneta kram

  SvaraRadera