Translate

söndag 30 september 2012

I höstens tecken.

Tur att det finns blommor som gillar hösten. Då kan jag också fördra den. Ljuvliga tidlösor tittar upp lite här och var i trädgården. Vita, rödlila, enkla, dubbla. Inga blad, de kommer på våren. Och jag undrar alltid i ett snabbt ögonblick; vad är det där för gröna blad?


Fler möbler bars in i magasinet idag. Men jag fick slänga mig på två soffor, fyra stolar och ett bord för att få ha kvar lite sommarkänsla. Inte ta in alla möblerna!!! Ännu.


Framför vårt torp har jag planterat en manchurisk valnöt, Juglans mandshurika (zon V - IV), som jag sått för länge sedan. Nu börjar det bli ett ordentligt träd, så småningom blir det en riktig jätte. Det är redan  vackert höstgult och tappar snart alla sina löv till en gyllene matta på marken.

.
En tur på vår mc hann vi också med i dag när solen för en gångs skull höll sig framme en hel dag. Mina nyinköpta skinnbyxor är alldeles för tighta, måste verkligen gå in dem under vintern. Eller kanske äta lite mindre portioner? Men de ska ju töja sig efter ett tags användning så det är väl bara att härda ut.


Även en snabblunch i växthuset hanns med. Takfönstren öppnade sig i solvärmen, mogna tomater stirrade ilsket röda på oss. "Plocka in oss!" Den avbrutna pelargonstängeln hade slagit ut, det var mer än jag trodde då jag satte den i vatten.


Däremot hann jag inte arbeta något i mitt nya woodlandsområde idag...


det som jag allra helst vill en solig söndag. Gräva, planera, plantera.


Ingen mer brunbränna för i år även om söndagen var solig. Men kanske kan det bli fler solskensdagar innan hösten blir mörk och kall. Hoppas kan man ju alltid.


Hej hopp!

Törnrosa

15 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Så mycket fint du bjuder på och sådan mysig höststämning. :)

  Vi har ett valnötsträd i vår trädgård. Det förra planterades för längesedan men dog och ett nytt planterades på 80-talet. Nu är det stort och fint och sedan 4 år tillbaka skördar vi valnötter. I år har det dock varit ett knasigt år och trädet har redan tappat de flesta av sina blad och alla nötterna är av modell mindre. Men vad gör väl det. Vi plockar och torkar dem iallafall. ;)

  Sköt om dig och ha en fin vecka!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Men så gulligt hus!!! Tack för bilderna du bjuder på idag, valnöten var för himla snygg! Förstår att du längtar efter att jobba på ditt woodland. Det finns inte mycket som slår att gräva och plantera!

  SvaraRadera
 3. Härligt höstligt inlägg:) det ä mycket man kan hinna med en solig söndag ov vi får verkligen hoppas att hösten har fler sådana att bjuda på :)

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart valnötsträd! Även björken i förra inlägget är ju fantastisk läcker!
  Jag hade möjlighet att vara ute i trädgården hela dagen igår och det var så skönt när vädergudarna äntligen var på bra humör. Hoppas vi får flera såna dagar innan vintern kommer.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder som visar att hösten börjar smyga fram i våra trädgårdar.Hoppas på fler soliga dagar så man kan städa i trädgården.MVH

  SvaraRadera
 6. Vilka otroligt vackra hus du har, som sagor båda två! Och dom passar verkligen med höstfärger runt sig. Och vilken tuff böna du är i dina fina byxor!
  Tidlösa skulle jag vilja ha några, jag måste komma ihåg det!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Gillar ert rosa romantiska hus. Som från en svunnen sagolik tid, så långt från nyfunkistil man kan komma.

  Kram Luna

  SvaraRadera
 8. Hade ingen aning om att ni hade ett så vackert sagohus! Jättefint! Älskar valnöten och måste hitta en plats i vår trädgård.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. Tuff tjej du som åker motorcykel, jag är inte förvånad...
  Mina tidlösor vill lägga sig ner tyvärr, men fina.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Amen hur cool är du inte? Tycker brallorna sitter störtskönt, inga mindre portioner här inte. Men du hänger väl med på halvmaran nästa år? Såklart törnrosa bor i ett vackert rosa hus förresten. Du är den stora idolen här hemma även enligt min femåriga lilla prinsessa:)

  SvaraRadera
 11. Men, ett sådant fint hus du har! Jag blir lite nyfiken på den blå dörren, den sitter så lågt, jag får inte ihop det riktigt ...
  Det blir verkligen tomt i trädgården, när man tagit in alla möblerna, men det är nog trots allt dags nu! Skall ta in idag, jag litar inte på vädret, snart är det svinkallt.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 12. Vilka fina hus ni har! Och så mycket fint du har i trädgården. Hoppas du lyckas bättre med din Twist´n shout. Min har en enda blomma i år, vet inte vad jag gör för fel...såg att du har en vidjehortensia också, är den lättare månne?
  Tack för din goa kommentar, javisst blir man glad av katter! De är ena riktiga personligheter och ett underbart sällskap!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Oj oj vilket vackert hus ni har som i en saga :-) så klart du är ju Törnrosa ;-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 14. Så fina bilder du visar och vad mycket fint du har i trädgården! Fint hus har ni också. Kram Therese

  SvaraRadera
 15. Det är ju rena rama villa villerkulla ju, vilket härligt hus! Och jag har skrollat mig genom den sista månaden av läckra bilder mer törs jag inte. Så mycket vakert du visar, jag blir helt drömsk, får hemlängtan till gamla svedala ju, herre min ge vilken fin del av sverige du äger, 2 ha måste vara en dröm att odla på :)

  SvaraRadera