Translate

onsdag 24 oktober 2012

Hos Helen med den underbara bloggen Tankar om och från min trädgård är det utlottning av liljebäbisar. Titta in hos henne så får ni veta mer.


Eftersom jag inte kan det där med "klicka HÄR så kommer ni..." får det bli en egen bild och lite blogghänvisning, bara. Men ni kan också klicka på hennes blogg här vid sidan om, så kommer ni snabbt dit.

Hotet om vintervindar har nått även hit utanför Enköping, så en hel del av mina krukor har fått flytta in i mitt stora växthus där jag kan ha en grundvärme på några plusgrader ifall att utetemperaturen kryper under noll.

Den sensommarfyndade hortensian på stam åldras vackert och färgerna riktigt lyser mot de immiga fönstren.

Fuchsia magellanica ´Alba´ är härdig på friland i södra Sverige, men hos mig bor hon i kruka.
Ena citronträdet tackade för flytten in i värmen med att börja blomma igen. Tänk, den första som slog ut doftade i hela växthuset, starkt och härligt.Inte bara citronblommorna doftar, även äpplena fyller växthuset med frisk och sötsyrlig härlighet. Det går nästan att ta på doften när jag öppnar dörren dit in.


De flesta av mina pelargonier går i olika rosa toner, men så har jag en riktig bladfavorit - med illröd blomning. Ganska häftig kontrast, bladfärg mot blommornas.

När solen är framme går det fortfarande att dricka kaffe eller äta lunch i växthuset, annars känns det för fuktigt. Men de flesta kuddar och dynor är inplockade så jag tar med mig ett fårskinn ut att sitta på.


Nu ska jag ut i trädgården och fortsätta "renovera"  rabatter.

Hej hopp!

15 kommentarer:

 1. Mycket fint i ditt växthus.Skönt så länge man kan sitta där.MVH

  SvaraRadera
 2. Va fint det är i ditt växthus! Skönt att kunna förlänga "äta-ute-säsongen" med några veckor.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag har lärt mig typ allt jag kan på datan med hjälp av bloggen....är liksom inte född in i datavärlden som de senare generationer....
  Ska klicka mig vidare och pröva lyckan.
  Mycket härligt med det som fortfarande blommar.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. Oj så inbjudande bilder! Måste titta in hos Helen och vara med i utlottningen av liljelökar!

  Om du vill ha hjälp med länkning av adresser så maila mig anjchi26@gmail.com

  /Anja

  SvaraRadera
 5. Vilket höstmys du förmedlar!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så fint du har det, blir alldeles varm när jag ser dina bilder :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Liljebäbisar, det låter ju för sött! Ska titta in där sen!

  Vilket fint bildreportage du har gjort och man ser kondensen på rutorna och växterna som vill sova lite till nästa vår, det ser så vilsamt ut och vackert! Och lite vemodigt på ett positivt sätt.

  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Det ser verkligen varmt ut i ditt växthus! Som sommar och medelhav!Härligt att njuta och drömma en stund :)

  kram

  SvaraRadera
 9. Så mycket trevligt som får bo i ditt växthus! Dit in kan du gå när sommarlängtan blir för stor under den här långa mörka perioden!

  SvaraRadera
 10. Vilket vackert ljus i bilderna!Och en skön plats att slå sig ner på när det är höstruskigt ute!

  Lite länkning gör alla glada och det är inte svårt. Gå till sidan dit du vill länka, kopiera adressen (markera adressen och klicka ctrl + c eller så markerar du adressen och högerklickar och välj kopiera). Gå sen till ditt blogginägg. Markera ordet som du vill ha länkat och så klickar du på "Länk" som finns bland ikonerna ovanför inlägget. Klistra in webbadressen och så borde det vara klart!

  SvaraRadera
 11. Läckra bilder! Och jag är grymt avundsjuk på ditt växthus, det ser gudomligt skönt ut.

  SvaraRadera
 12. Vilket stort och fint växthus du har. Ser härligt och ombonat ut:)Guld värt för alla dina känsliga växter.
  Kollade in dina senaste inlägg oxå...så vackra bilder!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Liljebäbisar låter kul, om de bara inte skriker på nätterna :) Mina magellanica, nya för i år, har jag satt på friland både vit och röd/blå. Ibland så går det bra flera år i sträck...

  SvaraRadera
 14. Your greenhouse is set up to be very cozy, surrounded by your plants and with all of the scents you describe. It looks like one of the plants has already made itself cozy and settled on one of the chairs. :)

  SvaraRadera
 15. Ligger efter med veckovis av bloggläsande men en sak är säker. Jag är så himla jädra avis på ditt växthus. En vecka på Cypern var skönt men jag hade ju typ fått ett växthus för pengarna.... Frågan är vad min familj tyckt om det ;) kram på dig!

  SvaraRadera