Translate

tisdag 19 augusti 2014

Gröna godsaker.

Jag gick mig en dag ut i grönsakslandet för att finna mig en smal och vacker squash att steka. De stolta bladen växte kämpahögt. Månne låg en liten en där inunder och väntade? Jag letade och letade, böjde undan och isär. Då fann jag inte bara en endaste, utan hela två famnar fulla. Och inte var de slanka och tunna, nej, de var ena riktiga bamsingar. Jag lade dem på min gröna järnstol och inte nändes jag sedan äta upp någon av dem. Kanske ligger de där än, gröna och knubbiga och fina, och undrar vad allt ska vara bra för.
Snipp, snapp, snut, så var sagan slut.

Hej hopp!

4 kommentarer:

 1. Så roligt att hitta hit!
  Vackra bilder, detaljer och härligheter!
  Ha det gott!

  Karin

  SvaraRadera
 2. Snyggare prydnader är svårt att finna! jag har lämnat en gul snygging på en planta, tänkte den skulle få ett riktigt tjockt skal så jag kan ha den inne som prydnad i vinter.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Det var baddans vilka stora saker och vacker som dekoration, det kan man göra när det blir så stor skörd. Jag har fått 4 st på min planta i krukan( första årets test) Det är jag glad för. Såg att det var en till med blomma på gång nu.
  Solen hoppas jag på nu efter allt regn som ännu strilar ner.Tack för tipsen på kläderna ska fundera lite på det.
  Ha en skön dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 4. Ja, det var en snygg skörd och charmig stol. Säg till och du tröttnar på den : )
  De stora squasharna brukar jag använda tärnade i grönsakspytt och soppor. Går bra att riva och blanda i brödbaket, pastasåsen, sylta in, till squashpaj och falsk ostkaka. Du hittar nog massor av förslag om du googlar. Så synd om sagan ska ta slut...
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera