Translate

måndag 14 maj 2012

Zink i mitt hjärta.

När Ulrika, med den härliga bloggen Bikas Trädgård, och hennes goda trädgårdsvänner Helen och Karin var på besök hos mig fick jag de här två vackra och praktiska karottunderläggen i cement. Egenhändigt gjorda. Har ännu inte hunnit använda dem för vädret kan man ju inte säga att det varit på grillhumör direkt. Men snart, så. De passar utmärkt på vårt utebord som O gjorde förra eftersommaren. Stort och med plats för många ätande familjemedlemmar och vänner. Liksom köksbordet som blev till i höstas är även det här gjort av breda vackra bräsor från våra gamla almar, döda i almsjukan.


Lite zinkprylar som kommit ut och luftat sig efter en lång vinter inomhus. Riktiga bra-att-ha-saker.

Allra mest älskar jag de som är lite använda och buckliga och med åldern synlig. Tillfälliga hyresgäster i dem.

Den nya granen har inte fått någon kruka ännu så den får stå på stolen ett tag till. Måste ned i källaren och rota runt efter en stor zinkhink eller balja åt den. Sedan kan den få bo där tills jag hittar en bra plats i en rabatt åt det lilla underverket.

Även rostigt är vackert och härligt. Den lilla hinken hitatde jag för ett tag sedan ute i skogen. Vilket fynd! Och hem bar det för oss två. En perfekt plats för en uppstammad liten barris. Eller för en grästuva. Eller för en ljusljusgul hängpetunia. Eller... Hur som helst är små rostiga hinkar något man absolut måste ha i sin trädgård. De går inte att vara utan, eller hur?!

 Man kan ju också ha klot och pinjekottar och annat kul runt ett oplanterat träd som står i väntan på solen, jag menar jorden. Alltid håller det lite fukt kvar i krukan och alltid blir någon konfunderad över ett sådant tilltag. Hmm.

Hej hopp!
                                                                        Törnrosa

11 kommentarer:

 1. Varför hittar inte jag en rostig hink, kanske för att jag inte går i skogen... men hittade en högst användbar trälåda i min källare:)
  Kram
  P.S. fina karottunderlägg

  SvaraRadera
 2. Vilka jätte fina underlägg...såna vill ma ju bara ha!! Vackra zinkprylar har du också. Ha en fin dag nu ska jag ut och plantera.
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Det är super snyggt att pynta med gamla rostiga hittegods. Jag har sett en tung, rostig kätting i en skog som jag funderar på att släpa hem en dag!

  Veronica

  SvaraRadera
 4. Det är super snyggt att pynta med gamla rostiga hittegods. Jag har sett en tung, rostig kätting i en skog som jag funderar på att släpa hem en dag!

  Veronica

  SvaraRadera
 5. Det är så bra att ha olika pryttlar i gömmorna som man kan stoppa växter i! Du ser ut att ha en hel del... grattis till den lilla hinken, så söt.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja man kan aldrig på för mycket av zink och rostprylar...men inte hittar jag nåt i skogen inte! Skulle inte vart så dumt att bo lite närmare men men, det är bara att gilla läget! Tack för solen som är framme lite idag..och paket är på väg till dig!

  Kramiz

  SvaraRadera
 7. Ser många fina krukor hos dag. Själv är jag inte riktigt någon krukbrukare, då jag för det mesta glömmer att vattna där. Har bara ett fåtal till stora växter, som behöver vinterförvaras.

  Kram! Märit

  SvaraRadera
 8. Mycket brahasaker du visar! Absolut kan man ta hem fynden från skogen o använda dem! Det gör jag! Maken säger att han rensar undan o jag drar fram igen! Men rost o zink är såå fint!
  ha det gott!
  Lena

  SvaraRadera
 9. Så mycket fint du visar! Jättesnygga karottunderlägg. Jag har inga små rostiga hinkar i min trädgård ännu, får jobba på det:)).
  Ha en fin onsdag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Så fina bilder! Instämmer med dig, rostiga hinkar kan man inte få för många av!
  Inte heller rostiga urnor, rostiga lyktor, rostiga kottar, rostiga....
  Zink är också så vackert i trädgården, instämmer alltså även där.

  Hälsningar Anncathrine

  SvaraRadera
 11. Ja, här var det mycket fint! Underläggen va jättesöta. Och vilket fynd du gjorde i skogen!
  Härligt med alla krukor. Sånt kan man aldrig få tillräckligt av, tycker jag! Bra att ha till både blommor och annat;)
  Trevlig helg!!!

  SvaraRadera