Translate

tisdag 5 juni 2012

Redan skörd.

Allra först idag vill jag hälsa Nora med hennes mysig blogg Mina trädgårdar jättemycket välkommen. Vi träffades på kak-kalas hos Tant Ottenskrufv för några dagar sedan, och nu har vi även träffats i bloggvärlden. Titta in hos Nora och bli lika glad som jag blev.


                           ( ´Pélisson, en mossros, Rosa x centifolia muscosa, av Vibert. Zon IV.)

Så...
För att kunna plantera ut tomatplantor, gurkor, paprika, auberginner, chilis i stora växthuset fick jag först röja lite. Självsådd koriander från förra året. Klippte ned och frös in. Massor. Gav bort, sparade några strånkar för färsk skörd. Kände mig lyxigt glad.


Hur många blev sugna på koriander nu, månne? Att ha i soppor och grytor, till skaldjur, chilikrydda, med cocosmjölk i asiatiska maträtter. Gillar den speciella smaken av lite aniskaraktär. Har ni inte prövat, gör det!

Hej hopp!

                                                                   Törnrosa

11 kommentarer:

 1. Näe.... inte koriander för mig.... min son som är kock säger: antingen älskar eller hatar man det....Jag gillar det inte! Han gör..Däremot gillar jag bilden av sin digitalis och ros...men..kan inte vara nu, från i år ? Eller??

  Kram

  Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ingen bild från i år. Tror den är åtminstone 2 år gammal. Men jag försöker ge alla nya följare en rosbild när de kommer.
   Kan inte kommentera hos dig. Försöker och försöker. Vet du hur jag ska göra? Något tips?
   Törnrosa

   Radera
  2. Vad konstigt! Ingen aning... kan du inte klicka på kommentera eller "stannar" inte texten??

   V

   Radera
  3. Nä, kommentaren "stannar" inte efter det att jag skrivit texten och tryckt på Publicera. Då är allt bara borta. Suck. Får väl kommentera din blogg här hos mig istället! Hihi. Och det är flera för mig nya bloggar som det är likadant hos - kommentarerna försvinner vid "publicera".
   Törnrosa

   Radera
 2. Ros- och digitalisbilden kunde vara min... och koriander har jag lärt mig gilla, tyckte tidigare att det smakade tvål. Visst är det härligt nu med allt ätligt som är planterat, t o m jag har tomat- och chiliplantor.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Älskar koriander! Tycker det är fräscht, men sambon tycker att det smakar tvål ...
  :-)

  SvaraRadera
 4. Åh, vad jag längtar tills min koriander är klar nu :-)
  Tack för blogg tipset!
  Ha en skön dag.
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Koriander är gott! Rosen och digitalisen tillsammans är jättevackra! Magnoliorna i ditt förra inlägg är så vackra, tänk att du har så många!
  Ha en fin dag!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 6. Vilken rosbild!! Helt magisk! Skriver upp namnet.
  Jag vet faktiskt inte om jag smakat koriander... Lyxigt med så mycket egenskördat.
  Ha en fin nationaldag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Vacker rosbild!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 8. Har aldrig smakat koriander, mig veterligt, men har ofta tänkt göra det, eftersom alla säger att det har en så speciell smak. Anis gillar jag, så den kanske passar mig!

  Vilken fin mossros!
  Ha en härlig nationaldag!

  Kram/Märit

  SvaraRadera