Translate

fredag 26 september 2014

Mera gräs,

men i en annan plantering. Här, bland rudbeckior och dagliljor har gräset växt i två år nu och börjar bli till riktigt stora ruggar. Ser så flyktigt, skört och mjukt ut. Påminner om Molinia ´Transparent´ i vipporna men själva stråna är lite rödtonade bitvis. Ett underbart gräs! Panicum virgatum och så tror jag att det är sorten ´Squaw´. Inte så jättehärdigt, men hos mig står det ganska torrt och har överlevt två vintrar. Det är sååå himla snyggt!
 
Och rudbeckiorna i lite olika röda toner, från blårött över rent rött till orangerött står fint till gräsets grundton i blågrönt. De enstaka röda stråna är en extra färgbonus. 
E. ´Hot Papaya´
E. ´Marmelade´
 
 
Det blågröna till höger i bild är en Euphorbia, ev labradorica, en tvåstegsraket. Det här är första året, andra året blommar den med små runda bollar, som syns på förra bilden.
Så - fram för mer och fler gräs i trädgårdslivet!
Hej hopp! 

10 kommentarer:

 1. Jaaa, mera gräs! Och mindre gräsmatta, kanske? Hirset är jättefint och du har en fin plats till ditt, där det kommer till sin rätt. Euphorbian låter intressant, ny för mig.
  Trevlig helg!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Ohh så vackert! Jag kan inte ha Rudbeckior för sniglarna äter upp dem. Sätter alltid någon varje år men de kommer aldrig igen. Vilket fint ljus i gräset....
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 3. Så vackert gräset lyser i solen och rudbeckiornas varma ton passar så bra. De påminner mig förresten om hockeyfrillan. Kommer du ihåg den där klippningen man hade på -80-talet med kort hår på huvudet och långt i nacken : )
  Ha det gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Mycket snyggt tillsammans!
  Glad att jag har set det irl.
  Ha en skön helg
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Hei! Så himla fint. Det første bildet kunne ha vært brukt som et forsidebilde på et hageblad. Nydelige bilder. Ha en fin kveld! Anne

  SvaraRadera
 6. Läckert! Jag har faktiskt också numera några olika gräs, alla har inte lyckats lika bra tyvärr.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Snöar man väl in på gräs (Som jag), tycker man att man vill ha gräs överallt.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Visst är det märkligt att för ett antal år sedan (typ 10) fnös jag åt gräsvurmare. Fattade inte riktigt poängen med dem. Men NU!!! Finns det något tjusigare än vajande gräsblommor (vippor)? Säger som Ruben: Jag vill ha dem lite varstans!
  Panicum virgatum, jungfruhirs, har sin utbredning i bl. a. Nordamerika och, precis som du påpekar, är den känslig för vinterfukt. Kyla går bra men inte i kombination med att den är utsatt för fukt.
  Jag ba' älskar denna hirssläkt där man hittar, i mitt tycke, många fina blomningar och spännande färger. 'Squaw' har väl rodnande blad?
  /Anja

  SvaraRadera
 9. WOW så snyggt! Fina kombon.
  Ha det gott!

  SvaraRadera